Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

Salutació,

És del tot evident que vivim en un món sonor! Sovint fins i tot l’excés de so ens ha portat una certa incomoditat. Amb freqüència recorrem al silenci; el demanem en moltes i diverses circumstàncies. Però quan el silenci es presenta sense voler-lo, de manera sobtada i l’hem de viure ens resulta incòmode; ens fa por. La música, es presenta com a salvadora d’aquest silenci no volgut i la trobem a tots els racons i indrets, els més impensables, però hi és. Es pot sentir en tots els gèneres, estils, sistemes…

La música és universal, per mitjà d’ella tots ens podem comunicar i sovint és motiu d’encontre; ja sigui en locals musicals, en concerts, festivals, prenent una copa, al cinema. Per cert, ens podem imaginar com seria el cinema sense música? Les seqüències que sovint la música les fa veure i sentir tristes, amb un canvi de música poden resultar alegres i al contrari. També en la vida real tots tenim la nostra música i per a cada moment la nostra cançó, tan si en som conscients com no. Ara bé, a quines mans està la música? Qui la fa? qui la crea? qui l’escolta? qui la programa? Qui l’ensenya? com s’ensenya? a qui, quan, per què?

Ben segur que tots al voltant d’una taula, en plenes vacances, relaxats de les múltiples preocupacions que ens envolten, arribaríem a establir una conversa fuïda i ben variada. Tots tenim opinió entorn a la música; vivim en un món sonor!
Però cal que siguem curiosos, conscients, rigorosos i sensibles a les respostes i al rigor que aquestes demanen pel que fa a l’aplicació i la tria. Sovint ens trobem amb qui diu: “els de la música, els del món de la farandola, són una altra cosa”. I realment és quelcom diferent. La música és educació, és diàleg, és obertura, és ordre, és bellesa, és sentiment, és, un munt de coses més. Per aquesta raó es mereix un tracte més seriós del que sovint se li dona. Un tracte de respecte, estudi, transparència, seriositat i estima.

Tots els que formem part de la nostra comunitat educativa som un exemple de manera de fer i sentir la música. Els pares que ens confeu l’educació dels vostres flls i creieu en el projecte d’escola, els alumnes que ens sou els directament afectats o benefciats, els professors que amb la vostra feina i dinamisme feu possible que siguem l’escola que som; oberta, viva i activa, l’Associació de Mares i Pares que presten el suport incondicional a les múltiples activitats que anem desenvolupant, el personal d’administració i serveis, per la seva feina necessària i sovint poc vistosa. A tots, felicitats per la feina feta i felicitats per haver-la fet tant bé i a consciència. Aquest és el camí per dignifcar la música i la seva projecció. Moltes gràcies des de la direcció de l’Escola de Música de Palafrugell.
La revista A Tempo núm. 14 és una edició especial que ens brinda una petita síntesis del que han estat els actes de celebració dels primers 40 anys!
Una mostra, una realitat. Gràcies a tots.

Bona Música
Rita Ferrer – Directora

Instagram de l'Escola / l'Energia