Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

Recordem l’A Tempo del curs passat quan dèiem “Estrenem espais nous” i “l’Energia recollirà els estudis de música en un sol edifici”. Així va ser, llàstima que a partir de mitjans de març tot va canviar!

Hem tingut un curs 2019-2020, ple d’il·lusions que vàrem encetar amb energia. Cada racó oferia una nova proposta i tots els llocs resultaven nous. Ho hem i heu gaudit i així ho coneixeu. Encetàrem Els Dissabtes Musicals amb molt èxit i es va tornar a programar Música i Moviment pels més menuts. La música no ha parat i amb el vostre suport incondicional hem pogut tirar endavant i us en donem les gràcies. Aprofitem per felicitar als alumnes per la tasca realitzada mentre hem anat fent camí fins acabar el curs, i d’una manera especial a tot el professorat per la seva implicació i professionalitat. Heu pogut veure i viure:
 • Com fèiem classes online tant de grups com individuals.
 • Els resultats dels treballs de grups instrumentals i vocals a través de les xarxes socials i comprovar que s’havien fet projectes interessants que despertaren interès, aprenentatge i motivació per mitjà d’eines conegudes o desconegudes.
 • Com malgrat les dificultats es feien les proves d’accés amb resultats satisfactoris a 23 alumnes i els Recitals de Final de Grau Professional, enguany 11 alumnes de 6è curs, ens oferiren la seva música. Tot un plaer, felicitats!
 • També hi ha hagut una Roda d’instruments pels que encara no tenien clar quin instrument els agradaria aprendre. I sempre queda obert en cas de que segueixin sense tenir-ho clar.

 • I sí, ens han quedat moltes activitats pendents de les programades i previstes a nivells d’intercanvis, màsters class i participació en esdeveniments locals i dels de Catalunya i fora del nostre país. Però no patiu que tot es farà quan la normalitat s’imposi.
  Des d’aquí volem agrair el seu mestratge i desitjar-los un bon futur als professors: Eura Fortuny, Juan José Serí i Jordi Garcia, que per motius diversos el proper curs no hi seran, i donar la benvinguda a Marina Sala i Jordi Casas amb “això és casa vostra” i esperem que us hi sentiu molt bé.
  Els més menuts han pogut anar seguint les propostes fetes per les professores tot i que el fet de tenir una pantalla per mig creava una sensació estranya. La destresa, habilitat i cerca de motivació que requeria i la paciència ha ajudat a poder seguir endavant descobrint el món màgic de la música.
  Enguany tenim l’esperança posada en una direcció semblant, però, adequada a les mesures higièniques i de previsió i control que requereix la situació actual: mida dels grups, ús de mampares i mascaretes, control de les distàncies i la ventilació regular, sempre disposats a continuar treballant amb força i rigor i valorant i utilitzant tots els espais de què disposem.
  La música és una disciplina artística que ha ajudat en molts casos a viure des de dins les sensacions, emocions i preocupacions derivades de la nova situació experimentada, però alhora també ha sigut portadora de tranquil·litat i en la majoria dels casos ha fet que ens sentíssim més acompanyats. Ara, com a centre educatiu hem de ser creatius (perfil que sempre hem tingut), però, encara una mica més i obrir tots els canals existents i per descobrir, de cares a poder explicar a les famílies, alumnes, i població en general, que tenim en la música, la disciplina artística per excel·lència, i que el seu coneixement i estudi és un camí ric en superació que s’aconsegueix amb l’esforç i el treball.
  El professorat i la direcció, estem treballant en aquest sentit i sobretot amb la visió posada en el present, encarant amb força el futur sense oblidar els aprenentatges que l’experiència en el món educatiu musical avalen aquests més de 50 anys de trajectòria.
  Gràcies per la confiança i el suport rebut per part de tota la comunitat educativa que sou TOTS, a l’espera que aquest curs puguem mirar-nos als ulls amb la satisfacció de poder dir: hem fet el que havíem dissenyat i els resultats han estat satisfactoris.
  Molt Bona Música!

  Bon inici de curs 2020-2021 i Molta Salut i Encerts!

  Rita Ferrer i Miquel


Instagram de l'Escola / l'Energia