Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

L’estiu d’enguany ha partit els actes de celebració dels 40 anys, que amb diligència, il·lusió i treball hem anat preparant i realitzant des del mes de gener. Per què no dir-ho? Estem contents de com han anat i com a integrants dels grups i solistes de les formacions que han fet els concerts i les audicions ens sentim orgullosos dels resultats. L’estiu també ha posat un punt i seguit per reposar i acabar de perfilar les activitats i concerts que anirem fent fins acabar el 2007.

Queden a l’espera, com a actes específics de les diferents disciplines que es fan a l’Escola, la participació al Festival de Jazz Costa Brava, dels Combos de l’Escola de Música amb els de la “Scuola di Música G. Verdi de Prato” i els de “L’Academie de Musique de Watermael-Boisfort”, el Concert de Cant amb la representació de Les noces de Fígaro en concert, per part dels estudiants de cant, el Recital de Piano adreçat a tots els pianistes i obert per descomptat al públic en general i l’estrena de la Cantata “Un nou dia” amb lletra de Joan Vilardell i música de Baltasar Bibiloni, escrita a propòsit per aquesta celebració i des d’on els hi donem, molt especialment, les gràcies.

Ens queda al tinter la festa d’estiu a l’aire lliure, que l’ajornem una mica fins tenir-ho tot més lligat. La intenció és fer la festa oberta a tots els alumnes i antics alumnes de l’Escola de Música i familiars que al llarg d’aquest 40 anys han dipositat la confiança en nosaltres. Són uns quants, us ho podeu ben creure, i ara mateix estem fent el treball de localització de tots ells, tasca no gens fàcil i sovint recargolada però que confiem poder arribar a les màximes persones; des de “A Tempo”mus demanem que ens ajudeu a donar a conèixer la informació de la festa a tots els que conegueu i que han estat alumnes de l’Escola; volem ser, sinó tots, molts. Comptarem amb la col·laboració de diferents grups, solistes i espontanis que amenitzaran la vetllada. Una vetllada que pretén reunir una gran família musical i que sigui una nova ocasió d’encontre entre tots els que més propers o més llunyans hagin viscut la música, ja sigui de petits, joves o grans al bressol de l’Escola de Música. Així doncs fem aquesta crida a tothom, alhora que nosaltres acabem d’ultimar els detalls del dia, el lloc, l’hora i en fem un programa ben festiu. Parlant de programa, haureu pogut veure que els 40 anys han tingut un logo preciós i per cada concert o esdeveniment un pòster especial, on la música i la vida en diverses llengües es donen la mà per escriure 40. Felicitats a la Mariona Carreras que és qui ha fet els dissenys.

L’activitat musical del curs la començarem amb l’estada de l’orquestra i cor a L’Aldric de Romanyà de la Selva per treballar a fons la Cantata que s’estrenarà el dia 24 de novembre al TMP. Amb aquests projectes us donem la benvinguda al nou curs escolar 2007-2008 amb els millors desitjos musicals per a tots.

Bona música
Rita Ferrer – Directora

Els professors opinen

Jo sí que sé els anys que fa que dono classes de llenguatge musical i sensibilització a l’Escola, però no els diré; són molts i molts… i en serà el meu secret.

Ja fa dies que la Rita em convida a fer un escrit pel butlletí de l’Escola “A Tempo” però tan se val, no trobava mai el moment! Ara des de casa i fent mitges vacances intentaré fer-ne un sobre la importància de les classes de llenguatge musical en la formació integral de cada nena i nen que de grat han triat la música com a mitjà de comunicació.

A les classes de llenguatge tens l’oportunitat de cantar, llegir, escoltar, sentir, reconèixer, imitar, reproduir, i tot això ben concentrat i organitzat, a cada una de les classes, fa que les nenes i nens entenguin la música com un mitjà més d’expressió i on tots i cadascun d’ells s’expressin i relacionin de manera lliure i alhora tranquil-la. Ensenyar a afinar a un nen petit que tot just s’inicia en la parla però que sent constantment, és una tasca interessant que a mi em fascina. M’agrada molt cantar i tenir cura en l’afinació és un aspecte que no s’aprèn avui per demà, és lent, un procés que de ben segur s’inicia a l’edat de 0 anys. Així, poder treballar en aquest procés és, per a mi, del tot satisfactori.

Quantes vegades al primer dia d’una classe qualsevol de llenguatge de grau elemental et trobes amb un grup en el que tots afinen menys dos? Que bé, quina feina se’m presenta!, la de trobar la tessitura i a partir d’aquí intentar eixamplar-la per tal de que quan cantin no ho facin per sota dels demés, trobant l’exercici encertat per a cadascun d’ells, millorant dia a dia, aprenent a imitar i interioritzar els sons donats per el mestre i pels mateixos nens del grup, tot plegat fa que l’oïda s’eduqui i sigui selectiva, buscant només sons precisos i bonics. No hi ha cap nen que després de treballar aquest procés lent però eficaç, no afini.

És cert que els nens acabats de néixer es comuniquen també amb els ulls, amb l’augment de l’activitat motora i molt aviat amb les ganyotes de la cara i el somriure, però la comunicació sonora és la més important i variada; estimulats per la conducta materna, imiten les entonacions vocals de manera cada vegada més activa. A través d’aquesta interacció amb la mare, aprenen a reconèixer i a compartir les emocions i el coneixement de l’entorn. Per tant, què millor que aprendre música d’una manera agradable i de qualitat, amb esforç i gaudi…

Cristina Ferrer i Miquel – Coordinadora de llenguatge musical

Informacions i comunicacions

Gràcies Marta!
Aquest curs 2007-2008 la professora de piano de l’Escola, Marta Garcia se’n ha anat a viure a Barcelona i per aquesta raó no comptarem amb ella a partir del primer d’octubre. Des d’aquí li agraïm la seva tasca docent durant aquests anys i li desitgem molta sort i encerts en el futur.

Beques per als alumnes de Palafrugell
Com en cursos anteriors, s’han establert les bases per a la concessió de beques per als alumnes empadronats a Palafrugell. Les bases i l’imprès de sol-licitud, les trobareu a l’Escola o a l’àrea d’educació de l’Ajuntament de Palafrugell.

Noves aules a la Biblioteca vella
Per aquest curs 2007 ” 2008 disposarem de cinc noves aules a la planta pis de la Biblioteca vella, cedides per l’Ajuntament de Palafrugell, d’acord amb el que preveu el conveni que es va signar a l’any 2004. És una bona notícia que permetrà racionalitzar els horaris.

Matèries Optatives de Grau Mitjà, curs 2007-2008
Els alumnes de grau mitjà, aquest curs tindreu tres assignatures optatives per triar: Tecnologia musical i cadena d’àudio ” Informàtica musical ” Història de la música, audició i anàlisis. Demaneu informació al matricular-vos.

Plana web www.escolademusica.com
L’estem actualitzant. La nostra intenció és que sigui un mitjà informatiu viu i obert a totes les persones vinculades a l’Escola. Feu-lo servir!

Darreres fotos aleatòries

  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021

Darrer vídeo

Una mostra més del Treball individual posat al servei del col.lectiu!

Conjunt de Vent "Manel Mañogil" en temps de confinament pel #Covid-19.