Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

Salutació,

L’estiu, a més de calor, ens aporta moments per poder fer coses que durant el curs escolar no ens ha estat possible: escoltar música, llegir (llibres, articles, poesia...), fer relacions socials, practicar algun esport, i també badar. Badar, segons el diccionari, entre altres coses, vol dir ”encantar-se, mirant alguna cosa”, també es podria dir que el fet de fer volar la ment, d’encantar-se, ofereix la possibilitat de fer balanç del que s’està fent o simplement del que es podria haver fet i no ha estat així, o, senzillament, sorgeixen idees creatives i innovadores que motiven, estimulen i ajuden a avançar.

Alguns testimonis claus ens plantegen la realitat actual i algunes idees de futur són eines per tal d’encarar el canvi estructural a què ens enfrontem. La música és essencial per a la salut espiritual de l’ésser humà i també per a la salut d’una societat. Però com en totes les coses, l’educació musical ha de tenir un bon bressol, uns bons mestres, uns professionals de qualitat, preparats pedagògicament a més de conèixer la disciplina que els hi és pròpia.

Qualsevol persona pot apropar-se a la música per aprendre’n, no hi ha edat per començar. Les condicions inicials, sovint es desconeixen i les pors o la vergonya ens atrapen, però cal ser valents! Els pares animen als fills a iniciar-se en el coneixement de la música, pensant en els beneficis que proporciona, basat-se en els estudis que demostren com afavoreix al desenvolupament individual i a l'aprenentatge d’altres matèries, i no només per això, sinó que ells mateixos han estat tocats per la vareta màgica dels sons.

R. Schumann, (1810-1856) en el pròleg de “l'Àlbum per a la joventut” recomana no tocar música dolenta i si pot ser no escoltar-la. Què és bo o dolent dins l’art? És qüestió de gustos? Disposem dels recursos necessaris per saber el què és o no és bo? Per quin criteri ens movem?

Potser ara seria el moment de parlar de les emocions, dels sentiments que ens produeix la música que escoltem o interpretem i és possible que en això trobéssim les respostes a les preguntes anteriors, però crec que tot plegat va molt més enllà i passa per fer un repàs al nostre món, al nostre voltant.

Durant les vacances, també estem més predisposats a anar a concerts, hi ha molta oferta, i tot i que els preus no estan a l’abast de tothom, l’afluència de públic és força nombrós. Per què acudim als concerts? Perquè ens agrada la música? O perquè és un acte social? En acabar el concert, quan arribem a casa, sentim que som una mica més rics musicalment parlant?

Voltaire (1694-1778), va escriure: L’única manera d’evitar que els homes siguin absurds i malvats és il·lustrant-los.

A l’Escola de Música de Palafrugell, us convidem a pensar, a badar, a gaudir i sobretot a treballar la música de forma lúdica per una banda i professional per una altra. L’experiència de 45 anys fent classes de música avalen la nostra tasca educativa i el futur es presenta molt encoratjador i ple de novetats. Per aconseguir una formació musical de qualitat, que engresqui, motivi i ajudi, cal creure-hi i tots els que ens coneixeu, sabeu que som responsables i seriosos i els que encara no n'heu tingut la oportunitat, us animem a fer-ne un tast, esperem que el gust musical i l’esperit d’esforç que demana l’aprenentatge d’un llenguatge com és la música, us il·lustri individualment i sigui una millora per a la nostra societat.

Bona Música - Rita Ferrer

Consultar PDF sencer

Darreres fotos aleatòries

  • Audició 21-4-18
  • Simfonics 2019
  • Intercanvi Guitarres
  • Professors 3-2-18
  • Audició 21-4-18
  • Intercanvi Guitarres

Darrer vídeo


Reportatge de 9 minuts de l'espectacle MUNDU , acte central de les celebracions dels 50 anys de l'Escola de Música de Palafrugell. 50 anys vivint la música.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació. Acepto