Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

Salutació,

Si fem història, algun de vosaltres, fins hi tot professors, al 1967 quan va aparèixer l’embrió del que seria L’Escola de Música, ni tant sols éreu al món. Els primers alumnes, recorden amb especial tendresa les classes al menjador familiar (casa dels meus pares), allà va començar tot.

Si fem història, algun de vosaltres, fins hi tot professors, al 1967 quan va aparèixer l’embrió del que seria L’Escola de Música, ni tant sols éreu al món. Els primers alumnes, recorden amb especial tendresa les classes al menjador familiar (casa dels meus pares), allà va començar tot. Més tard a casa de l’àvia Salut, situada al carrer Cases Noves i finalment al carrer Sant Joan, primer al 21 i més tard també al 23. Durant aquests anys, l’Escola ha anat creient en alumnes i professors i les generacions s’han anat succeint, de manera que els fills dels primers alumnes també han passat per l’escola i de molts dels actuals alumnes, els seus pares també ho varen ser. L’espai es feia insuficient i sovint varem simultaniejar dos i fins i tot tres edificis alhora.

L’Escola de Música, que en un inici es deia Rita Ferrer, es va anar fent gran i les disciplines que s’hi impartien més variades i plurals. El cant coral era un tret diferencial respecte d’altres escoles de música i la pedagogia activa la referència metodològica. La música va anar sent present a la Vila de Palafrugell i molts nens, nenes, joves i adults, esdevingueren aprenents, usuaris i també més tard alguns en foren professors. Varen crear orquestres: de vent , corda, guitarres, flautes i molts pianistes que portaven la música pel territori i també fora fronteres.

L’Escola, al 2007 va començar a festejar els 40 anys i al curs vinent en farem 50! Mig segle! I podem dir que sempre ha tingut la voluntat de ser un centre a l’abast de la població, el que crec que tothom ha pogut veure. Des de la democràcia ençà, a molts pobles es crearen escoles de música municipals, a Palafrugell no calia, ja n’hi havia una! Amb tot, es va treballar per conscienciar als polítics de la importància de la música i de la conveniència d’implicar-s’hi. Avui, encara s’hi treballa. No cal fer llistat d’accions fetes amb els diferents governs locals, seria ara un pas endavant, ara un pas endarrere. En algun moment pensàvem que podria ser qüestió de colors o potser d’interessos i també de pors, la d’ajudar a una escola que encara que amb voluntat de servei públic, fos privada perquè havia nascut abans de la democràcia.

Actualment la gestió de moltes escoles de música de titularitat pública són concessions a empreses de diversa índole i com que la titularitat és municipal, reben ajuts públics, abaratint quotes i pagant millor als professionals; també en això continuem fent història sense defallir.

I en farem 50 d’anys! I seguirem al costat dels que estimen la música i són sensibles a l’educació musical dels infants, joves i grans i tal com diem al principi ja fa un any! I de què fa un any? I per què és important fer 1 any? Què ha passat? Què ha canviat? Doncs que l’Escola de Música ha pogut obtenir de la Generalitat de Catalunya la confiança per tenir un Conservatori de Grau Professional amb el suport de L’Ajuntament de Palafrugell. I continuarem fent història i l’escriurem amb notes i ritmes, procurant que tingui una bona harmonia i que sigui creativa i innovadora, que reculli les planes viscudes amb delicadesa, sensibilitat i rigor i que sigui digne d’haver rebut el nom que li dóna força: L’Energia, Centre Autoritzat de Grau Professional de l’Escola de Música de Palafrugell, nom molt llarg per dir Conservatori. Un Centre amb voluntat d’arribar a la població que ho desitgi amb la finalitat de cobrir un espai no existent en un radi de 40 km i amb voluntat de servei públic.

Bon nou curs 2016-2017 i gràcies per la confiança.

BONA MÚSICA. Rita Ferrer i Miquel


Darreres fotos aleatòries

  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021
  • Audició 10-04-2021

Darrer vídeo

Una mostra més del Treball individual posat al servei del col.lectiu!

Conjunt de Vent "Manel Mañogil" en temps de confinament pel #Covid-19.