Presentació

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

La posada en marxa del nou Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Música de Palafrugell segons resolució 1377 del 10 de juny del 2015 (DOGC núm. 6900) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, suposa la creació del segon centre d'estudis professionals de música de les comarques gironines. L’Escola de Música de Palafrugell, inaugurada el 1967, amplia la seva oferta educativa i veu reconeguda la seva trajectòria amb la posada en funcionament del Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Música de Palafrugell, un centre de titularitat privada que imparteix ensenyaments professionals de música, que condueixen a una titulació amb validesa acadèmica oficial. Els conservatoris i centres professionals es regulen pel Decret 25/2008, de 29 de gener.

El centre està ubicat a l'antic edifici de L'Energia, nom amb què popularment s’ha conegut des dels inicis l'edifici modernista que ha estat històricament la seu de les empreses elèctriques de la població. Projectat pel prestigiós arquitecte Pere Domènech i Roura (1881-1962), autor d’obres emblemàtiques com l’Estadi Olímpic de Montjuïc i fill de Domènech i Montaner, la subcentral elèctrica va entrar en servei l’any 1910, a la confluència dels carrers de Pi i Margall i Manufactures del Suro. L'Ajuntament de Palafrugell ha impulsat la reforma i adequació de l'immoble, que fou cedit per Endesa després de quedar en desús l’any 2006, adjudicat-ne la concessió mitjançant concurs públic a l'Escola de Música de Palafrugell.

L'Energia, un espai ampli i clar, té nou aules, un auditori de 240 metres quadrats –que porta el nom de Frederic Sirés, en homenatge al músic palafrugellenc autor de La gavina– i una sala d'orquestra. Amb una superfície total de mil metres quadrats i escatx, dels quals 521 són ara construïts en planta baixa, resta a l'espera d'una fase posterior en la que s'adequarà el pis i es completarà l'auditori. A banda, l'edificació també consta d'un espai de zona verda. Anant més enllà podem afirmar que ara L’Energia és llum, és força, és valentia, és potència, és claror, és Música!


edifici lenergia

Instagram de l'Escola / l'Energia